Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 17 lutego 2025 r

Śniadanie

Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy ) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki) szynka wieprzowa 25g (szynka mięso, woda, sól, karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), pomidor 20g, ogórek świeży 10g, kakao 200g (mleko z laktoza 2%, kakao, tłuszcz kakaowy10-12%).

Obiad

Ogórkowa  250g (woda, wieprz. z/k, barszcz b. naturalny, ziemniaki, pieprz,sól, marchew, pietruszka, seler, por, przecier ogórkowy, liść laurowy,ziele angielskie), spaghetti po bolońsku (mięso mielone wieprzowe, cebula, pomidory w puszce, bazylia, sól, pieprz mielony, ser żółty), ogórek kiszony w słupki 60g, kompot 200g (mrożone owoce).

 

Podwieczorek

Chleb graham 30g (mąka pszenna, maka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), serek biały, rzodkiewka, herbata z imbirem i cytryną 200g (woda, cukier, imbir, herbata czarna), banan.

 

Wtorek 18 lutego 2025 r

Śniadanie

Chleb 30g (mąka pszenna, maka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem 10g, śmietana, serwatka w proszku, emulgator,barwniki ), polędwica sopocka 25g, (mięso z szynki, skrobia, sól, przyprawy, aromaty, gorczyca, cukier, konserwanty), pomidor, sałata, kakao 200g (mleko z laktoza 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).
 

Obiad

Krupnik na kaszy jęczmiennej 250g (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, kasza, ziele angielskie), kark b/k w sosie własnym 50g, ziemniaki 100g, buraczki zasmażane 80g, sok naturalny z jabłka (tłoczony) 200g, kompot 200g.

Podwieczorek

Kisiel domowy z truskawką mrożoną 200g (woda, truskawki mrożone, cukier, mąka ziemniaczana), biszkopty 70g,  deserek waniliowy 50g, gruszka, żurawina suszona.


Środa 19 lutego 2025 r

Śniadanie 
Bułka kajzerka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g(śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jajko 20g, ogórek świeży 10g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).

Obiad

Pieczarkowa z makaronem 200g (woda, makaron, pieczarki, marchew, pietruszka, seler, por, żeberka wieprzowe, sól), ryba panierowana w ziołach 60g (filet z mintaja, jajko, olej rzepakowy, mąka, sól), surówka z kapusty czerwonej 100g, ziemniaki 130g, kompot 200g (truskawki, porzeczka, wiśnia) jogurt Actimel 100g.

Podwieczorek

Ciasteczka naturalne b/z dodatku cukru 30g, mus owocowy naturalny 100g, jabłko.

  Czwartek 20 lutego 2025 r

Śniadanie

Płatki kukurydzianenamleku 200g, bułka 30g z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), serek waniliowy 20g, rzodkiewka do chrupania, mandarynka.               

Obiad

Grochowa z ziemniakami 200g (woda, ziemniaki, przecier ogórkowy naturalny, marchew, pietruszka, seler, por, żeberka wieprzowe, sól, jogurt naturalny), filet  drobiowy z pieczarkami w musie z kalafiora 60g (woda, filet drobiowy, sól, pieprz, pieczarki, kalafior, cebula) ,marcheweczki mini z wody 100g, 100g makaron świderki, 50g kompot owocowy 200g, rzodkiew biała do chrupania 20g,

 

Podwieczorek

Chałka 30g (mąka pszenna, jaja,margaryna, woda, cukier, drożdże, środek do przetwarzania mąki, emulgator, mąka sojowa, kwas askorbinowy) z masłem 5g( śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jogurt „Bakuś” 120g, herbata owocowa 200g (woda, cukier, herbata).

 

  Piątek 21 lutego 2025 r

Śniadanie
Chleb ziarnisty 30g (mąka pszenna, mąkażytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, siemię lniane, słonecznik otręby żytnie) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki) , polędwica sopocka, 20g (szynka mięso, woda, sól, karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), pomidor 20g, ogórek świeży w kawałku, kakao 200g.

Obiad

Kapuśniak 200g, (woda, ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, pietruszka, seler, por, żeberka wieprzowe, sól, jogurt naturalny), kluski leniwe polewą maślaną 110 g (mąka, ser biały, cukier, jajko), surówka z marchewki i jabłka 80g (marchew, jabłko, cukier), kompot owocowy 200g.

Podwieczorek

Chleb 30g (mąka pszenna, maka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem 10g,( śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), parówka cienka na ciepło 60g, ogórek kiszony 2g, herbata z imbirem i cytryną 200g (woda, cukier, imbir, herbata czarna), jabłko.