Jadłospis
Poniedziałek 28 lipca 2025 r
Śniadanie
Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), ser żółty 20g (mleko, sól, chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik), pomidor 20g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).
Obiad
Zalewajka z kiełbaską 250g (woda, barszcz biały na zakwasie, ziemniaki, wieprzowe żeberka, jogurt naturalny, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz), makaron spaghetti po bolońsku 100g, ogórek małosolny 60g, kompot 200g (owoce mrożone, woda, cukier), borówka 50g.
Podwieczorek
Chałka 30g z masłem 5g, jogurt naturalny z owocami 200g (jogurt naturalny, owoce wiśnie, cukier), herbata z cytryną 200g (woda, cukier, herbata expresowa).
Wtorek 29 lipca 2025 r
Śniadanie
Chleb graham 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, otręby żytnie) z masłem 10g, (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), polędwica wieprzowa 20g (szynka mięso, woda, sól, karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), pomidor 5g, ogórek 5g, kakao 200g.
Obiad
Krupnik na kaszy kuskus 250g, (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, kuskus, sól), pałki z kurczaka 60g (pieczone), ziemniaki 80g, marchewka z groszkiem 80g, kompot 200g (wiśnie, mrożone, cukier, woda), maliny 50g.
Podwieczorek
Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), serek łaciaty, ogórek, rzodkiewka, herbata z cytryną 200g (woda, cukier, herbata expresowa).
Środa 30 lipca 2025 r
Śniadanie
Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki, jajko 20g, szczypior, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).
Obiad
Ogórkowa 250g, (woda, żeberka wieprzowe, przecier ogórkowy naturalny, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, ziele angielskie), filet z drobiowy zapiekany z warzywami i makaronem razowym 200g (filet drobiowy, olej, sól, pieprz mielony, papryka mielona, marchew, seler, pietruszka), kompot 200g (owoce mrożone, woda, cukier).
Podwieczorek
Kisiel naturalny 150g, ciasteczka kruche bez cukru 20g, banan.
Czwartek 31 lipca 2025 r
Śniadanie
Płatki na mleku 200g, bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 5g(śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), ser biały z truskawką 20g (mleko, podpuszczka, kultury bakterii, sól), arbuz 130g.
Obiad
Pomidorowa z ryżem 250g, (woda, żeberka wieprzowe, koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, ziele angielskie), mąka makaronowa pszenna, masa jajowa pasteryzowana), gulasz wieprzowy (mięso od szynki, cebula, olej, sól, pieprz), ziemniaki 80g, ogórek małosolny 50g, kompot 200g (mieszanka kompotowa mrożona, miód naturalny).
Podwieczorek
Chleb 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem 10g ( śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), szynka świąteczna, ogórek świeży 20g, pomidor, herbata 200g (woda, cukier, herbata zielona).
Piątek 1 sierpnia 2025
Śniadanie
Wakacje
Obiad
Wakacje
Podwieczorek
Wakacje