Jadłospis
Poniedziałek 18 listopada 2024 r
Śniadanie
Chleb graham 30g( mąka pszenna, mąkażytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, otręby żytnie)z masłem10g , (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), szynka konserwowa 20g, pomidor 20g, ogórek świeży , kakao 200g
Obiad
Zalewajka 250g (woda, filet drobiowy, parowki cienkie, barszcz naturalny, ziemniaki, pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie),Filet duszony w sosie paprykowym z groszkiem zielonym 100g (filet drobiowy, ryż, papryka czerwona, cebula, marchewka mini, por, pietruszka ), makaron wstążka 50g, ogórek kiszony z marchewką 80g(ogórek kiszony, marchewka, pieprz mielony, cebula)100g,sok naturalny z jabłka 150g, mandarynka 100g
Podwieczorek
Deserek bakoma 65g, (cukier, mąka pszenna, cukier, jaja, skrobia, tłuszcz rzepakowy, sól, barwnik: kurkumina; skrobia modyfikowana kukurydziana, substancja zagęszczająca: pektyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat, wapń, witaminy: B6, D, B12)białka mleka) herbata z imbirem i cytr. 200g (woda cukier imbir herbata czarna), chrupki kukurydziane 50g
Wtorek 19 listopada 2024 r
Śniadanie
Płatki kukurydzianenamleku 200g,(mleko 2% z laktozą , płatki kukurydziane, grys kukurydziany , nierafinowany cukier trzcinowy, sól, melasa cukru trzcinowego), bułka maślana 40g (Mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy)z masłem10g(śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki),serek waniliowy 20g ,marchewka do chrupania 50g
Obiad
Grochowa 250g, ( woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, groch, ziemniaki, majeranek, ziele angielskie), pałki z kurczaka duszone 100g, ziemniaki 100g, marchewka z groszkiem 100g, kompot 200g (mrożone wiśnie), gruszka100g
Podwieczorek
Chleb razowy 30g(mąka pszenna, mąkażytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, otręby żytnie) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku), polędwica sopocka 20g (szynka mięso, woda, sól, karagen, białko wieprzowe , regulatory kwasowości , substancja konserwująca ), ser żółty 10g , papryka 10g , ogórek świeży, 5g, herbata zielona 200g(woda, cukier, herbata zielona)
Środa 20 listopada 2024 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytni 30g(mąka pszenna, mąka żytnia , zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem10g(śmietana, serwatka w proszku , emulgator , barwniki), polędwica drobiowa 20g, sałata 2g, ogórek świezy 2g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%)
Obiad
Pomidorowa z makaronem 200g( woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, jogurt naturalny, sól ,makaron ), ryba panierowana w 60g(filet z mintaja, jajko, olej rzepakowy, mąka , sól ), ziemniaki 80g, surówka z kapusty pekińskiej 100g ,(kapusta pekińska, marchew, jabłko, olej, sól ,pieprz mielony), kompot 200g - sok naturalny z jabłka z marchewką, 150g banan
Podwieczorek
Chałka z masłem ,jogurt pitny z wiśnią 150 g , herbata z imbirem i cytryna 200g(woda, imbir, cukier, herbata czarna)
Czwartek 21 listopada 2024 r
Śniadanie
Bułka kajzerka 30g( Mąka pszenna , woda , sól , środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem10g(śmietana, serwatka w proszku , emulgator , barwniki ) ,
serek kanapkowy łaciaty 20g (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól ), ogórek świeży 20g , rzodkiewka 20g, kakao 200g( mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy10-12%) , banan
Obiad
Krupnik na kaszy bulgur 250g ( woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler , por, ziemniaki, sól ,kasza jęczmienna, ziele angielskie). Kotlet mielony z płatkami owsianymi ziemniaki 80g , surówka z kapusty kiszonej , kompot 200g(mieszanka kompotowa mrożona, miód naturalny), jogurt actimel 100g
Podwieczorek
Chleb ziarnisty 40g(mąka pszenna ,mąkażytnia ,zakwas , woda, sól , drożdże ,zaciemniacz słodowy , płatki żytnie , owsiane ,siemię lniane , słonecznik, otręby żytnie) z masłem10g((śmietana, serwatka w proszku , emulgator , barwniki ) , szynka wieprzowa 20g(szynka mięso ,woda , sól , karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości , substancja konserwująca), sałata 2g, pomidor 20g ,herbata z cytryną200g ( woda, cukier, herbata expresowa czarna), mandarynka
Piątek 22 listopada 2024 r
Śniadanie
Chlebgraham 30g( Mąka pszenna , woda , sól , środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem10g(śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki) , szynka wieprzowa 20g, pomidorek koktajlowy 20g, ogórek świeży 2g, kakao 200g(mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%)
Obiad
Barszcz czerwony z ziemniakami 250g,( woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler , por, ziemniaki, sól ,buraki, majeranek. ziele angielskie), makaron z serem 100g( mąkapszenna, jajko , ser biały), z polewą jogurtowo- truskawkową 50g , marchewka z pomarańczą 100g (marchew, pomarańcza, cukier), kompot 200g( truskawki mrożone)
Podwieczorek
Chleb ziarnisty 40g(mąka pszenna , mąkażytnia ,zakwas , woda, sól , drożdże ,zaciemniacz słodowy , płatki żytnie , owsiane ,siemię lniane , słonecznik, otręby żytnie) z masłem10g((śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki ), kabanos 30g , ogórek kiszony, herbata owocowa 200g, pomarańcza