Jadłospis
Poniedziałek 17 listopada 2025 r
Śniadanie
Chleb graham 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, otręby żytnie) z masłem 10g, (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), szynka wieprzowa 20g, pomidor 20g, ogórek świeży, kakao 200g.
Obiad
Zalewajka 250g (woda, filet drobiowy, parówki cienkie, barszcz naturalny, ziemniaki, pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie), filet duszony w sosie paprykowym z groszkiem zielonym 100g (filet drobiowy, ryż, papryka czerwona, cebula, marchewka, mini por, pietruszka), makaron świderki 50g, ogórek kiszony z marchewką 80g (ogórek kiszony, marchewka, pieprz mielony, cebula), sok naturalny z jabłka 150g, mandarynka 100g.
Podwieczorek
Deserek Bakoma 65g (cukier, mąka pszenna, cukier, jaja, skrobia, tłuszcz rzepakowy, sól, barwnik: kurkumina; skrobia modyfikowana kukurydziana, substancja zagęszczająca: pektyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat, wapń, witaminy: B6, D, B12; białka mleka), herbata z imbirem i cytryną 200g (woda, cukier, imbir, herbata czarna), chrupki kukurydziane 50g.
Wtorek 18 listopada 2025 r
Śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku 200g (mleko 2% z laktozą, płatki kukurydziane, grys kukurydziany, nierafinowany cukier trzcinowy, sól, melasa cukru trzcinowego), bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), serek waniliowy 20g, marchewka do chrupania 50g.
Obiad
Grochowa 250g, ( woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, groch, ziemniaki, majeranek, ziele angielskie), pałki z kurczaka duszone 100g, ziemniaki 100g, marchewka z groszkiem 100g, kompot 200g (mrożone wiśnie), gruszka100g.
Podwieczorek
Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, otręby żytnie) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, polędwica sopocka 20g (szynka mięso, woda, sól, karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), papryka10g, ogórek świeży 5g, herbata zielona 200g (woda, cukier, herbata zielona).
Środa 19 listopada 2025 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytni 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki) polędwica drobiowa 20g, sałata 2g, ogórek świeży 2g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).
Obiad
Pomidorowa z makaronem 200g (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, jogurt naturalny, sól, makaron) ryba panierowana w 60g (filet z mintaja, jajko, olej rzepakowy, mąka, sól), ziemniaki 80g, surówka z kapusty pekińskiej 100g (kapusta pekińska, marchew, jabłko, olej, sól, pieprz mielony), kompot 200g sok naturalny z jabłka z marchewką 150g, banan.
Podwieczorek
Chałka z masłem, jogurt pitny z malinami 150 g, herbata z imbirem i cytryną 200g (woda, imbir, cukier, herbata czarna).
Czwartek 20 listopada 2025 r
Śniadanie
Bułka kajzerka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), serek kanapkowy łaciaty 20g (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól), ogórek świeży 20g, rzodkiewka 20g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).
Obiad
Krupnik na kaszy bulgur 250g (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, kasza jęczmienna, ziemniaki, ziele angielskie), kotlet mielony z płatkami owsianymi, ziemniaki 80g, surówka z kapusty kiszonej100g, kompot 200g (mieszanka kompotowa mrożona, miód naturalny), mandarynka.
Podwieczorek
Chleb ziarnisty 40 g(mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, siemię lniane, słonecznik otręby żytnie) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jajko 20g, szczypior 2g, ogórek 20g, herbata z cytryną 200g (woda, cukier, herbata ekspresowa czarna).
Piątek 21 listopada 2025
Śniadanie
Chleb graham 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), szynka wieprzowa 20g, pomidorek koktajlowy 20g, ogórek świeży 2g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).
Obiad
Ogórkowa z ziemniakami 250g (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, ogórki kiszone, majeranek, ziele angielskie), makaron z serem 100g (mąka pszenna, jajko, ser, polewa jogurtowo truskawkowa 50g, marchewka z pomarańczą 100g (marchew, pomarańcza, cukier), kompot 200g ( truskawki mrożone).
Podwieczorek
Chleb ziarnisty 40g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, siemię lniane, słonecznik, otręby żytnie) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), kabanos 30g, ogórek kiszony, herbata owocowa 200g, pomarańcza.
