Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 20 stycznia 2025 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni 30g(mąka pszenna, mąka żytnia , zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem 5g(śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki ), Ser żółty, pomidor, ogórek świeży, kakao 200g( mleko z laktozą 2%kakao, tłuszcz  kakaowy.10-12%), mandarynka 50g

Obiad

Ogórkowa 250g(woda, żeberka wieprzowe, koncentrat ogórkowy  naturalny, marchew, pietruszka, seler, jogurt naturalny (mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych, por, ziemniaki, sól, ziele angielskie, jajko),  pulpety  z płatkami owsianymi 50g (mięso mielone wieprzowe, cebula, jajko, sól, pieprz mielony ), makaron, sałatka z buraków80g (buraki, jabłko ),  kompot z jabłek i gruszki 200g ( woda, cukier,  gruszki,  jabłka), jogurt actimel 100g

Podwieczorek

Chleb ziarnisty 30g(mąka pszenna, mąkażytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane ,siemię lniane, słonecznik, otręby żytnie) z masłem 5g((śmietana, serwatka w proszku emulgator, barwniki ),szynka wieprzowa 20g(szynka mięso, woda, sól ,karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), sałata 2g, pomidor 20g,  herbata malinowa z cytryną200g ( woda, miód, herbata expresowa Imbir )

Wtorek 21 stycznia 2025 r

Śniadanie

Chleb  graham 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże)  z masłem 5g  (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki ),  polędwica wieprzowa 20g(szynka mięso, woda, sól, karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), ogórek świeży, rzodkiewka 20g,  kakao 200g( mleko z laktozą 2%kakao, tłuszcz kakaowy10-12%) 

 Obiad

Rosół z makaronem  250g(kurczak ,wołowina z/k, marchew, pietruszka, pietruszka zielona, seler, por, sól, pieprz mielony,  mąka pszennajajko), potrawka drobiowa  z warzywami100g(kurczak ,marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz mielony, woda), ziemniaki 80g,surówka z kapusty białej 100g, sok naturalny z jabłka i wiśni  200g, winogron 50g

Podwieczorek

Chałka 30g(mąka pszenna, jaja, margaryna, woda, cukier, drożdże, środek do przetwarzania mąki, emulgator, mąka sojowa, kwas askorbinowy) z masłem 5g( śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki ), jogurt bakuś 120g (twarożek odtłuszczony z mleka pasteryzowanego, śmietanka, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości), herbata malinowa 200g(woda, miód, herbata malinowa)

Środa 21 stycznia 2025 r

Śniadanie 

Płatki kukurydziane   na mleku 200g,(mleko 2% z laktozą ), bułka 30g (Mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy)z masłem 5g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), serek waniliowy 20g                       

Obiad

Jarzynowa    250g (woda, żeberka wieprzowe, ziemniaki,  kapusta biała, marchew, pietruszka, seler, fasolka szparagowa, por,  sól, ziele angielskie) jogurt naturalny (mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych),gulasz  wieprzowy 60g(kark wieprzowy, cebula, sól, pieprz), kasza jęczmienna 40g, sałatkazogórka kiszonego z pomidorem 100g ,kompot 200g(mrożone truskawki, woda, miód )

Podwieczorek

Mus owocowy 100g. Ciastka biszkopty  70g.  Gruszka 60g    

   Czwartek 23 stycznia  2025 r

Śniadanie

Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem 5g śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki ),  parówka na gorąco 80g,( mięso z indyka 93%, woda, sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, aromaty, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, cukier, glukoza, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu.),ogórek kiszony 20g herbata z cytryną 200g (woda, cukier, herbata czarna)                                      

Obiad

Zupa pajezanka 250g (woda, żeberka wieprzowe, kapusta biała, marchew, pietruszka, seler, koncentrat  pomidorowy,  por, ziemniaki, sól, ziele angielskie), ryba w panierce ziołowej 70g(filet z miruny,jajko,mąka pszenna, oregano , tymianek, olej, sól), ziemniaki 80g, surówka zkapusty czerwonej 100g(kapusta czerwona, jabłko,  cebula, olej, pieprz ), kompot 200g (truskawki, porzeczka, wiśnia), jabłko

Podwieczorek

Jogurt naturalny z malinami 200g( wyrób własny) , Ciasteczka owsiane bez dodatku cukru  20g

  Piątek 24 stycznia 2025 r

Śniadanie

Bułka 30g(Mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy)z masłem 5g(śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki ), schab pieczony w majeranku 20g,  pomidor  10g, kakao 200g( mleko z laktozą 2%kakao, tłuszcz kakaowy10-12%)

Obiad

Żurek z kiełbasą 250g (woda, barszcz biały na zakwasie, ziemniaki ,wieprzowe  żeberka, jogurt naturalny,  liść laurowy, ziele, pieprz-kiełbasa - mięso wieprzowe  karkówka - czosnek świeży 2g/kg peklosól 17-22g/kg- pieprz naturalny papryka słodka 0,5g/kg), ryż z jabłkiem z polewą jogurtowo – waniliową 150g,  , kompot 200g(owoce mrożone, cukier, woda),  banan 

Podwieczorek

Chleb  wieloziarnisty   z masłem 5g(śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki ).Jajko 20g, ogórek  świeży, rzodkiewka   , herbata z cytryną  200g(woda, miód, herbata czarna)