Jadłospis
Poniedziałek 2 czerwca 2025 r
Śniadanie
Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 5g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), polędwica wieprzowa 20g (szynka mięso, woda, sól, karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), papryka10g, ogórek kiszony 5g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%), truskawki.
Obiad
Ogórkowa 250g, (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, makaron, ogórki kiszone, ziele angielskie), gulasz wieprzowy (wieprzowina b/k, cebula, sól, pieprz), makaron razowy 40g (mąka pszenna pełnoziarnista, masa jajowa pasteryzowana), surówka z młodej kapusty z marchewką i jabłkiem 100g, kompot 200g (mieszanka kompotowa mrożona, miód naturalny).
Podwieczorek
Chrupki kukurydziane, deserek Bakoma 130g (cukier, mąka pszenna, jaja, skrobia, tłuszcz rzepakowy, sól, barwnik: kurkumina; skrobia modyfikowana kukurydziana, substancja zagęszczająca: pektyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy;aromat,wapń,witaminy:B6,D,B12, białka mleka), herbata z cytryną 200g (woda, cukier, herbata czarna), gruszka.
Wtorek 3 czerwca 2025 r
Śniadanie
Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 5g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), ser biały na słodko 20g (mleko, podpuszczka, kultury bakterii, sól), kalarepa do chrupania, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).
Obiad
Pomidorowa z ryżem 250g, (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, ryż, sól, koncentrat pomidorowy, ziele angielskie), kotlet drobiowy panierowany 60g (filet drobiowy, jajko, olej rzepakowy, bułka tarta, mąka pszenna, woda, sól), mizeria z jogurtem naturalnym 80g, (ogórek świeży, jogurt naturalny), kompot 200g (sok naturalny z jabłka).
Podwieczorek
Bułka słodka, banan, herbata z cytryną 200g.
Środa 4 czerwca 2025 r
Śniadanie
Płatki zbożowe na mleku 200g, bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy), z masłem 5g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jajko, ogórek świeży 5g, szczypior.
Obiad
Kluski lane na rosole z zieloną pietruszką 250g, (woda, porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, por, sól ,mąka, jajka), ryba panierowana 60g, surówka z kapusty kiszonej 100g, (kapusta kiszona, marchew, por, olej, jabłko, pieprz mielony), ziemniaki 80g, kompot 200g (wiśnie mrożone, cukier, woda).
Podwieczorek
Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, otręby żytnie) z masłem 5g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), serek łaciaty 20g, (mleko pasteryzowane częściowo odtłuszczone, kultury bakterii fermentacji mlekowej), ogórek świeży, rzodkiewka, herbata z cytryną 200g (woda, cukier, herbata czarna), winogrono.
Czwartek 5 czerwca 2025 r
Śniadanie
Chleb graham 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, otręby żytnie) z masłem 5g, (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), polędwica sopocka 20g (szynka mięso, woda, sól, karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), pomidor 5g, szczypior, kakao 200g (mleko z laktozą 2%).
Obiad
Grochowa 250g, (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, groch, majeranek, ziele angielskie), pieczeń wieprzowa, kluski kopytka 50g, buraczki zasmażane 80g, kompot 200g (wiśnie mrożone, cukier, woda), deserek waniliowy 50g.
Podwieczorek
Kisiel naturalny z owocami100g - wyrób własny (truskawki mrożone, miód), ciasteczka zwierzaki b/z cukru, arbuz.
Piątek 6 maja 2025 r
Śniadanie
Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy), z masłem 5g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), szynka wieprzowa 15g (szynka mięso, woda, sól, karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), pomidor 20g, sałata 2g, kakao 200g (mleko Z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).
Obiad
Jarzynowa 250g (woda, żeberka wieprzowe, kapusta biała, marchew, pietruszka, seler, fasolka szparagowa, jogurt naturalny (mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych), por, ziemniaki, sól, ziele angielskie), makaron z serem i z polewą jogurtowo - truskawkową 150g ser biały (mleko pasteryzowane częściowo odtłuszczone, kultury bakterii fermentacji mlekowej, truskawki mrożone), jogurt Gratka, kompot 200g (sok naturalny z jabłka), marchewka do chrupania.
Podwieczorek
Chleba graham 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże), kabanos drobiowy 30g, pomidor 10g, herbata z pokrzywy z cytryną 200g (woda, herbata czarna, cukier), gruszka.