Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 2 czerwca 2025 r

Śniadanie

Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 5g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), polędwica wieprzowa 20g (szynka mięso, woda, sól, karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), papryka10g, ogórek kiszony 5g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%), truskawki.

Obiad
Ogórkowa 250g, (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, makaron, ogórki kiszone, ziele angielskie), gulasz wieprzowy (wieprzowina b/k, cebula, sól, pieprz), makaron razowy 40g (mąka pszenna pełnoziarnista, masa jajowa pasteryzowana), surówka z młodej kapusty z marchewką i jabłkiem 100g, kompot 200g (mieszanka kompotowa mrożona, miód naturalny).

Podwieczorek

Chrupki kukurydziane, deserek Bakoma 130g (cukier, mąka pszenna, jaja, skrobia, tłuszcz rzepakowy, sól, barwnik: kurkumina; skrobia modyfikowana kukurydziana, substancja zagęszczająca: pektyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy;aromat,wapń,witaminy:B6,D,B12, białka mleka), herbata  z cytryną 200g (woda, cukier, herbata czarna), gruszka.

 

Wtorek 3 czerwca 2025 r

Śniadanie

Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 5g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), ser biały na słodko 20g (mleko, podpuszczka, kultury bakterii, sól), kalarepa do chrupania, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%). 

Obiad

Pomidorowa z ryżem 250g, (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, ryż, sól, koncentrat pomidorowy, ziele angielskie), kotlet  drobiowy panierowany 60g (filet drobiowy, jajko, olej rzepakowy, bułka tarta, mąka pszenna, woda, sól), mizeria z jogurtem naturalnym 80g, (ogórek świeży, jogurt naturalny), kompot 200g (sok naturalny z jabłka).

Podwieczorek
Bułka słodka, banan, herbata z cytryną 200g.

 

 

Środa 4 czerwca 2025 r

Śniadanie

Płatki zbożowe na mleku 200g, bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy), z masłem 5g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jajko, ogórek świeży 5g, szczypior.

Obiad

Kluski lane na rosole z zieloną pietruszką 250g, (woda, porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, por, sól ,mąka, jajka), ryba panierowana 60g, surówka z kapusty kiszonej 100g, (kapusta kiszona, marchew, por, olej, jabłko, pieprz mielony), ziemniaki 80g, kompot 200g (wiśnie mrożone, cukier, woda).

Podwieczorek

Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, otręby żytnie) z masłem 5g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), serek łaciaty 20g, (mleko pasteryzowane częściowo odtłuszczone, kultury bakterii fermentacji mlekowej), ogórek świeży, rzodkiewka, herbata z cytryną 200g (woda, cukier, herbata czarna), winogrono.


  Czwartek 5 czerwca 2025 r

Śniadanie

Chleb graham 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, otręby żytnie) z masłem 5g, (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), polędwica sopocka 20g (szynka mięso, woda, sól, karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), pomidor 5g, szczypior, kakao 200g (mleko z laktozą 2%).

Obiad

Grochowa 250g, (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, groch, majeranek, ziele angielskie), pieczeń  wieprzowa, kluski kopytka 50g, buraczki zasmażane 80g, kompot 200g (wiśnie mrożone, cukier, woda), deserek waniliowy 50g.

Podwieczorek

Kisiel naturalny z owocami100g - wyrób własny (truskawki mrożone, miód), ciasteczka zwierzaki b/z cukru, arbuz.

 

  Piątek 6 maja 2025 r

Śniadanie

Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy), z masłem 5g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), szynka wieprzowa 15g (szynka mięso, woda, sól, karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), pomidor 20g, sałata 2g, kakao 200g (mleko Z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).

Obiad

Jarzynowa 250g (woda, żeberka wieprzowe, kapusta biała, marchew, pietruszka, seler, fasolka szparagowa, jogurt naturalny (mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych), por, ziemniaki, sól, ziele angielskie), makaron z serem i z polewą jogurtowo - truskawkową 150g ser biały (mleko pasteryzowane częściowo odtłuszczone, kultury bakterii fermentacji mlekowej, truskawki mrożone), jogurt Gratka, kompot 200g (sok naturalny z jabłka), marchewka do chrupania.

Podwieczorek

Chleba graham 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże), kabanos drobiowy 30g, pomidor 10g, herbata z pokrzywy z cytryną 200g (woda, herbata czarna, cukier), gruszka.