Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 21 kwietnia 2025 r

Dzień wolny.

 

Wtorek 22 kwietnia 2025 r

Śniadanie
Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g, (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), polędwica sopocka, pomidor, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).

Obiad

Ogórkowa 250g (woda, ziemniaki, wieprzowe żeberka, ogórki kiszne, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz), ryż z jabłkiem z polewą jogurtową 100g, kompot 200g.

Podwieczorek

Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g, (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), polędwica sopocka 20g, herbata z cytryną 200g (woda, cukier, herbata), jabłko.

 

Środa 23 kwiatnia 2025 r

Śniadanie
Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, płatki owsiane, otręby żytnie) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), szynka, sałata lodowa, ogórek świeży, kakao 200g, (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).

Obiad

Fasolowa 250g (woda, ziemniaki, groch, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, żeberka wieprzowe, sól, majeranek, ziele angielskie), bitki drobiowe w musie z zielonego groszku 60g, ryż paraboliczny 40g, surówka z sałaty lodowej z pomidorem, słonecznikiem i ogórkiem kiszonym 100g, (sałata lodowa,  pomidor, ogórek kiszony, olej, sól, pieprz mielony), kompot 200g (mieszanka owocowa mrożona, cukier, woda).

Podwieczorek

Bułka 30g (mąka pszenna, jaja, margaryna, woda, cukier, drożdże, środek do przetwarzania mąki, emulgator, mąka sojowa, kwas askorbinowy) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jogurt naturalny z owocami 130g, (jogurt naturalny, cukier, mus owocowy, truskawki mrożone, mleko, mleko w proszku odtłuszczone, żywe kultury bakterii), winogrono 80g.


  Czwartek 24 kwiatnia 2025 r

Śniadanie
Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jajecznica 20g, szczypior 2g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).

Obiad

Pomidorowa z ryżem zabielana 250g (woda, porcja z indyka, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaczana, sól, koncentrat pomidorowy, ryż, majeranek, ziele angielskie), kotlet mielony 50g (mięso mielone, bułka tarta, jajko, olej rzepakowy ,sól), mizeria 80g, ziemniaki 100g, kompot 200g (mieszanka kompotowa mrożona, cukier, woda), gruszka 80g.

Podwieczorek

Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, płatki owsiane, otręby żytnie) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), polędwica sopocka, ogórek 10g, pomidor, herbata z cytryną 200g (woda, cukier, herbata czarna).

  Piątek 25 kwiatnia 2025 r

Śniadanie
Bułka graham 30g z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), szynka konserwowa 20g, pomidor koktajlowy 20g, rzodkiewka, ogórek świeży 2g,  kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%.

Obiad

Krupnik na kaszy 250g (woda, porcja z indyka, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, kasza, majeranek, ziele angielskie), ryba w ziołach 60g (filet z miruny, zioła, mąka, olej, sól), marcheweczki mini z wody z małem 50g, ziemniaki 80g, kompot 200g (owoce mrożone, woda), jabłko.

Podwieczorek
Jogurt z polewą owocową 100g, chrupki  kukurydziane 25g, herbata z cytryną 200g (woda, cukier, herbata).