Jadłospis
Poniedziałek 21 kwietnia 2025 r
Dzień wolny.
Wtorek 22 kwietnia 2025 r
Śniadanie
Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g, (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), polędwica sopocka, pomidor, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).
Obiad
Ogórkowa 250g (woda, ziemniaki, wieprzowe żeberka, ogórki kiszne, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz), ryż z jabłkiem z polewą jogurtową 100g, kompot 200g.
Podwieczorek
Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g, (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), polędwica sopocka 20g, herbata z cytryną 200g (woda, cukier, herbata), jabłko.
Środa 23 kwiatnia 2025 r
Śniadanie
Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, płatki owsiane, otręby żytnie) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), szynka, sałata lodowa, ogórek świeży, kakao 200g, (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).
Obiad
Fasolowa 250g (woda, ziemniaki, groch, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, żeberka wieprzowe, sól, majeranek, ziele angielskie), bitki drobiowe w musie z zielonego groszku 60g, ryż paraboliczny 40g, surówka z sałaty lodowej z pomidorem, słonecznikiem i ogórkiem kiszonym 100g, (sałata lodowa, pomidor, ogórek kiszony, olej, sól, pieprz mielony), kompot 200g (mieszanka owocowa mrożona, cukier, woda).
Podwieczorek
Bułka 30g (mąka pszenna, jaja, margaryna, woda, cukier, drożdże, środek do przetwarzania mąki, emulgator, mąka sojowa, kwas askorbinowy) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jogurt naturalny z owocami 130g, (jogurt naturalny, cukier, mus owocowy, truskawki mrożone, mleko, mleko w proszku odtłuszczone, żywe kultury bakterii), winogrono 80g.
Czwartek 24 kwiatnia 2025 r
Śniadanie
Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jajecznica 20g, szczypior 2g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).
Obiad
Pomidorowa z ryżem zabielana 250g (woda, porcja z indyka, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaczana, sól, koncentrat pomidorowy, ryż, majeranek, ziele angielskie), kotlet mielony 50g (mięso mielone, bułka tarta, jajko, olej rzepakowy ,sól), mizeria 80g, ziemniaki 100g, kompot 200g (mieszanka kompotowa mrożona, cukier, woda), gruszka 80g.
Podwieczorek
Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, płatki owsiane, otręby żytnie) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), polędwica sopocka, ogórek 10g, pomidor, herbata z cytryną 200g (woda, cukier, herbata czarna).
Piątek 25 kwiatnia 2025 r
Śniadanie
Bułka graham 30g z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), szynka konserwowa 20g, pomidor koktajlowy 20g, rzodkiewka, ogórek świeży 2g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%.
Obiad
Krupnik na kaszy 250g (woda, porcja z indyka, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, kasza, majeranek, ziele angielskie), ryba w ziołach 60g (filet z miruny, zioła, mąka, olej, sól), marcheweczki mini z wody z małem 50g, ziemniaki 80g, kompot 200g (owoce mrożone, woda), jabłko.
Podwieczorek
Jogurt z polewą owocową 100g, chrupki kukurydziane 25g, herbata z cytryną 200g (woda, cukier, herbata).