Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 6 października 2025 r

Śniadanie

Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), serek Milandia 20g (mleko, sól, chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik), pomidorek koktajlowy 20g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).   

Obiad

Ogórkowa zabielana jogurtem 250g (woda, ogórki kiszone, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, żeberka wieprzowe, sól, majeranek, ziele angielskie), makaron spaghetti po bolońsku z serem żółtym 120g, ogórek świeży słupki 30g, kompot 200g (truskawki mrożone, cukier), banan.

Podwieczorek
Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, otręby żytnie) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), szynka wieprzowa 20g (szynka mięso, woda, sól,  karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), papryka 10g, ogórek kiszony 5g, herbata zielona 200g (woda, cukier, herbata zielona).

 

Wtorek 7 października 2025 r

Śniadanie
Chleb graham 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, otręby żytnie) z masłem 10g, (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), ser biały 30g, szczypior, rzodkiewka, kakao 200g.

Obiad

Kluski lane na rosole 250g (woda, marchew, pietruszka, seler, sól, udka z kurczaka, pieprz), ryba panierowana 60g (filet z miruny, jajko, bułka tarta, olej sól), marchewki mini z wody z masłem 50g, ziemniaki 80g, kompot 200g (owoce mrożone, cukier, woda), jabłko.

Podwieczorek
Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy), z masłem 10g, dżem, jogurt pitny 200g. 

Środa 8 października 2025 r

Śniadanie
Bułka kajzerka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), polędwica sopocka 20g, sałata lodowa, ogórek kiszony, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).

Obiad

Pomidorowa z ryżem zabielana 250g (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, koncentrat pomidorowy, ryż, majeranek, ziele angielskie), kotleciki drobiowe pieczone 50g (filet drobiowy, mąka ziemniaczana, jogurt naturalny, papryka słodka, jajko,  olej rzepakowy, sól), mizeria 80g, ziemniaki 80g, kompot 200g (truskawki mrożone, cukier, woda).

Podwieczorek

Mus owocowy 100g, wafelek b/cukru 25g, winogrono.


  Czwartek 9 października 2025 r

Śniadanie
Płatki zbożowe na mleku 200g, (mleko 2% z laktozą, płatki kukurydziane, grys kukurydziany, nierafinowany cukier trzcinowy, sól, melasa cukru trzcinowego), bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jajko 20g, szczypior 2g.

Obiad

Zupa z soczewicy 250g (woda, soczewica, wieprzowe żeberka, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, pietruszka, seler, ziemniaki, marchew), pieczeń wieprzowa 60g, kasza gryczana 40g, buraczki zasmażane 80g, kompot 200g (truskawki mrożone, woda), gruszka.

Podwieczorek
Bułka maślana 30g (mąka pszenna, jaja, margaryna, woda, cukier, drożdże, środek do przetwarzania mąki, emulgator, mąka sojowa, kwas askorbinowy) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jogurt naturalny z truskawką 130g, (cukier, truskawki mrożone), jogurt (mleko, mleko w proszku odtłuszczone, żywe kultury bakterii).

 

  Piątek 10 października 2025

Śniadanie

Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g(śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), szynka 20g, pomidor koktajlowy 20g, ogórek świeży 2g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).

Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami 250g, (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, kapusta, majeranek, ziele angielskie), naleśniki z serem (mąka makaronowa pszenna, ser biały (mleko pasteryzowane częściowo odtłuszczone, kultury bakterii fermentacji mlekowej), surówka z marchewki i jabłka,100g (marchew, jabłko, cukier), kompot 200g (owoce mrożone, woda, cukier), banan 80g.

Podwieczorek

Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, otręby żytnie) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), kabanos drobiowy 30g (mięso z kurczaka, z indyka, skrobia, sól, przyprawy, aromaty, gorczyca, cukier, konserwanty), ogórek kiszony 10g, herbata z cytryny 200g (woda, cukier, herbata czarna).