Jadłospis
Poniedziałek 15 grudnia 2025 r
Śniadanie
Chleb graham 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka graham, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), polędwica sopocka 20g, sałata 5g, papryka czerwona 20g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).
Obiad
Kapuśniak (woda, wieprz żeberka, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, kapusta kiszona, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy), makaron kolorowy (mąka makaronowa pszenna, masa jajowa pasteryzowana) zapiekany z filetem drobiowym i warzywami 120g, ogórek kiszony z marchewką 80g, kompot 200g (sok z jabłka naturalny), banan.
Podwieczorek
Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jajko, rzodkiewka 2g, szczypior 5g, herbata zielona z cytryną 200g.
Wtorek 16 grudnia 2025 r
Śniadanie
Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem 10g, szynka świąteczna 20g, sałata 5g, ogórek świeży 20g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%).
Obiad
Pomidorowa z ryżem 250g (woda, żeberka wieprzowe, przecier pomidorowy, marchew, pietruszka, seler, por, sól, ziele angielskie, ryż, jogurt naturalny (mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych), kotlet drobiowy panierowany (filet drobiowy, jajko, bulka tarta, olej, sól), ziemniaki, fasolka szparagowa z wody 80g, kompot 200g (woda, owoce, miód).
Podwieczorek
Serek "Bakuś puszysty" 130g, chrupki kukurydziane (mąka pszenna, tłuszcz kokosowy), jabłko.
Środa 17 grudnia 2025 r
Śniadanie
Chleb 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jajecznica ze szczypiorkiem 30g (jajko, olej, sól, szczypior), kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).
Obiad
Pieczarkowa z makaronem 250g (woda, żeberka wieprzowe, pieczarki, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, ziele angielskie, makaron, jogurt naturalny (mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych), mąka makaronowa pszenna, masa jajowa pasteryzowana), perogi z serem 60g (jajko, mąka, olej, sól, ser biały), kompot 200g (woda, mieszanka kompotowa suszona, miód).
Podwieczorek
Mus owocowy, babka piaskowa 50g, mandarynka, herbata zielona z cytryną 200g.
Czwartek 18 grudnia 2025 r
Śniadanie
Płatki na mleku 200g, bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g (śmietana ,serwatka w proszku, emulgator, barwniki), serek waniliowy 20g, (mleko pasteryzowane częściowo odtłuszczone, kultury bakterii fermentacji mlekowej).
Obiad
Fasolowa 250g (woda, żeberka wieprzowe, fasola, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, ziele angielskie), gulasz w sosie własnym 60g (mięso wieprzowe, sól, pieprz czarny, cebula), makaron 40g, ogórek kiszony 80g, kompot 200g (woda, herbata malinowa, miód), gruszka.
Podwieczorek
Chrupki kukurydziane 20g, jogurt pitny shake czekoladowy 120g, herbata 250g.
Piątek 19 grudnia 2025
Śniadanie
Chleb razowy 30g z masłem 5g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), polędwica sopocka 20g (mięso drobiowe 59% (w tym: filet z kurczaka 47%, pierś z indyka 12%,(woda, skrobia modyfikowana, sól, karagen, stabilizatory: trifosforany, aromaty (zawierają: gluten i soję), maltodekstryna, ekstrakty z warzyw, substancja konserwująca azotyn sodu), sałata, ogórek świeży 20g, kakao 200g.
Obiad
Jarzynowa 250g (woda, wieprz żeberka ,fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, kapusta, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy), ryba panierowana 50g (filet z miruny, jajko, bułka tarta, olej, sól), surówka z kapusty kiszonej 100g, kompot 200g (sok naturalny z jabłka), banan 80g.
Podwieczorek
Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), ser żółty 20g, ogórek świeży 20g, herbata malinowa, 200g (woda, miód, herbata malina).
