Jadłospis
Poniedziałek 16 czerwca 2025 r
Śniadanie
Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), ser Milandia 20g (mleko, sól, chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik), pomidor 20g, papryka czerwona, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).
Obiad
Zupa z soczewicy 250g, (woda, żebeka wieprzowe, soczewica, marchew, pietr.uszka, seler, por, ziemniaki, sól, ziele angielskie), spaghetti po bolońsku 100g (mięso mielone, pomidory, cebula, olej rzepakowy), ogórek małosolny 50g, kompot 200g (wiśnie mrożone, cukier, woda).
Podwieczorek
Jogurt Bakuś 130g , chrupki kukurydziane, herbata z cytryną 200g (woda, cukier, herbata expresowa ), truskawki 50g.
Wtorek 17 czerwca 2025 r
Śniadanie
Chleb graham 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, otręby żytnie) z masłem 10g , (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), polędwica wieprzowa 20g (szynka mięso, woda, sól, karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), pomidor 5g, szczypior, kakao 200g.
Obiad
Pomidorowa z ryżem 250g (woda, przecier pomidorowy, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, wieprzowe żeberka, jogurt naturalny, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz),
kotlet drobiowy panierowany 50g, ziemniaki 40g, mizeria, kompot 200g (mrożone owoce, galaretka).
Podwieczorek
Ciasteczka zwierzaki bez dodatku cukru 25g, jogurt owocowy skyr 130g (mleko, truskawki, mleko w proszku odtłuszczone, żywe kultury bakterii), arbuz.
Środa 18 czerwca 2025 r
Śniadanie
Płatki na mleku 200g, bułka30g, (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 5g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), serek wanilowy 20g, jabłko.
Obiad
Zupa fasolowa 250g (woda, porcja rosołowa, fasola, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól, przyprawa natura, pietruszka, ziele angielskie), bitki wieprzowe 60g (mięso od szynki b/k., mąka pszenna, sól, pieprz mielony, olej rzepakowy, papryka), kasza gryczana 40g, buraczki zasmażane 80g, kompot 200g.
Podwieczorek
Chleb 30g (mąka pszenna, maka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), szynka świąteczna, ogórek małosolny 20g, pomidor, herbata 200g (woda,cukier, herbata zielona), deserek „Bakuś”50g.
Czwartek 19 czerwca 2025 r
Dzień wolny.
Piątek 20 maja 2025 r
Śniadanie
Chleb 30g (mąka pszenna, maka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem 10g ( śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), szynka wieprzowa, ogórek świeży, owoc sezonowy, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).
Obiad
Ogórkowa 250g, (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, przecier ogórkowy, sól), naleśniki z serem, marchewka do chrupania 80g, kompot owocowy 200g.
Podwieczorek
Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jajko 20g, rzodkiewka, szczypior, herbata z cytryną 200g (woda, cukier, herbata czarna).