Jadłospis
Poniedziałek 17 lutego 2025 r
Śniadanie
Bułka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy ) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki) szynka wieprzowa 25g (szynka mięso, woda, sól, karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), pomidor 20g, ogórek świeży 10g, kakao 200g (mleko z laktoza 2%, kakao, tłuszcz kakaowy10-12%).
Obiad
Ogórkowa 250g (woda, wieprz. z/k, barszcz b. naturalny, ziemniaki, pieprz,sól, marchew, pietruszka, seler, por, przecier ogórkowy, liść laurowy,ziele angielskie), spaghetti po bolońsku (mięso mielone wieprzowe, cebula, pomidory w puszce, bazylia, sól, pieprz mielony, ser żółty), ogórek kiszony w słupki 60g, kompot 200g (mrożone owoce).
Podwieczorek
Chleb graham 30g (mąka pszenna, maka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), serek biały, rzodkiewka, herbata z imbirem i cytryną 200g (woda, cukier, imbir, herbata czarna), banan.
Wtorek 18 lutego 2025 r
Śniadanie
Chleb 30g (mąka pszenna, maka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem 10g, śmietana, serwatka w proszku, emulgator,barwniki ), polędwica sopocka 25g, (mięso z szynki, skrobia, sól, przyprawy, aromaty, gorczyca, cukier, konserwanty), pomidor, sałata, kakao 200g (mleko z laktoza 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).
Obiad
Krupnik na kaszy jęczmiennej 250g (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, kasza, ziele angielskie), kark b/k w sosie własnym 50g, ziemniaki 100g, buraczki zasmażane 80g, sok naturalny z jabłka (tłoczony) 200g, kompot 200g.
Podwieczorek
Kisiel domowy z truskawką mrożoną 200g (woda, truskawki mrożone, cukier, mąka ziemniaczana), biszkopty 70g, deserek waniliowy 50g, gruszka, żurawina suszona.
Środa 19 lutego 2025 r
Śniadanie
Bułka kajzerka 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g(śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jajko 20g, ogórek świeży 10g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).
Obiad
Pieczarkowa z makaronem 200g (woda, makaron, pieczarki, marchew, pietruszka, seler, por, żeberka wieprzowe, sól), ryba panierowana w ziołach 60g (filet z mintaja, jajko, olej rzepakowy, mąka, sól), surówka z kapusty czerwonej 100g, ziemniaki 130g, kompot 200g (truskawki, porzeczka, wiśnia) jogurt Actimel 100g.
Podwieczorek
Ciasteczka naturalne b/z dodatku cukru 30g, mus owocowy naturalny 100g, jabłko.
Czwartek 20 lutego 2025 r
Śniadanie
Płatki kukurydzianenamleku 200g, bułka 30g z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), serek waniliowy 20g, rzodkiewka do chrupania, mandarynka.
Obiad
Grochowa z ziemniakami 200g (woda, ziemniaki, przecier ogórkowy naturalny, marchew, pietruszka, seler, por, żeberka wieprzowe, sól, jogurt naturalny), filet drobiowy z pieczarkami w musie z kalafiora 60g (woda, filet drobiowy, sól, pieprz, pieczarki, kalafior, cebula) ,marcheweczki mini z wody 100g, 100g makaron świderki, 50g kompot owocowy 200g, rzodkiew biała do chrupania 20g,
Podwieczorek
Chałka 30g (mąka pszenna, jaja,margaryna, woda, cukier, drożdże, środek do przetwarzania mąki, emulgator, mąka sojowa, kwas askorbinowy) z masłem 5g( śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jogurt „Bakuś” 120g, herbata owocowa 200g (woda, cukier, herbata).
Piątek 21 lutego 2025 r
Śniadanie
Chleb ziarnisty 30g (mąka pszenna, mąkażytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, siemię lniane, słonecznik otręby żytnie) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki) , polędwica sopocka, 20g (szynka mięso, woda, sól, karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), pomidor 20g, ogórek świeży w kawałku, kakao 200g.
Obiad
Kapuśniak 200g, (woda, ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, pietruszka, seler, por, żeberka wieprzowe, sól, jogurt naturalny), kluski leniwe polewą maślaną 110 g (mąka, ser biały, cukier, jajko), surówka z marchewki i jabłka 80g (marchew, jabłko, cukier), kompot owocowy 200g.
Podwieczorek
Chleb 30g (mąka pszenna, maka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem 10g,( śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), parówka cienka na ciepło 60g, ogórek kiszony 2g, herbata z imbirem i cytryną 200g (woda, cukier, imbir, herbata czarna), jabłko.