Jadłospis
Poniedziałek 16 grudnia 2024 r
Śniadanie
Chleb graham 30g(Mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka graham, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy)z masłem 10g( śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), schab pieczony 20g, sałata 5g, papryka czerwona 20g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%),
Obiad
Burakowa (woda, wieprzowe żeberka, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, buraki, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy). Makaron ( mąka makaronowapszenna, masa jajowa pasteryzowana) zapiekany z filetem drobiowym i szpinakiem 120g, ogórek kiszony z marchewką 80g, kompot 200g( sok z jabłka naturalny), banan
Podwieczorek
Bułka 30g(Mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy)z masłem 10g(śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jajko , rzodkiewka 2g, szczypior 5g, herbata zielona z cytryną 200g
Wtorek 17 grudnia 2024 r
Śniadanie
Chleb razowy 30g(mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól drożdże) z masłem 10g , szynka świąteczna 20g, sałata 5g, ogórek świeży 20g. Kakao 200g (mleko z laktozą 2%)
Obiad
Pieczarkowa z makaronem 250g,(woda, żeberka wieprzowe, pieczarki, .marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, ziele angielskie, makaron, jogurt naturalny (mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych), mąka makaronowapszenna, masa jajowa pasteryzowana), Ryba panierowana 60g(filet z miruny,jajko,mąka kukurydziana, olej, sól), ziemniaki 80g, kompot 200g (woda , mieszanka kompotowa miód ), surówka z kapusty kiszonej, jogurt pitny actimel 100g
Podwieczorek
Mus owocowy Babka piaskowa 50g ,mandarynka, herbata zielona z cytryną 200g
Środa 18 grudnia 2024 r
Śniadanie
Chleb 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem 10g(śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki),jajecznicazeszczypiorkiem 30g(jajko, olej, sól, szczypior), kakao 200g(mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy10-12%)
Obiad
Pomidorowa z ryżem 250g(woda, żeberka wieprzowe, przecier pomidorowy, marchew, pietruszka, seler, por, sól, ziele angielskie, ryż, jogurt naturalny (mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych)
Kotlet drobiowy panierowany(filet drobiowy, jajko , bulka tarta, olej, sól ), ziemniaki , fasolka szparagowa z wody 80g , kompot 200g(woda, owoce, miód)
Podwieczorek
Bakuś” puszysty 130g (woda , truskawki mrożone, cukier, mąka ziemniaczana) ,wafelek kukurydziany ( mąka pszenna, tłuszcz kokosowy), jabłko
Czwartek 19 grudnia 2024 r
Śniadanie
Płatki na mleku 200g ,bułka 30g (Mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy ) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), serek truskawkowy 20g,(mleko pasteryzowane częściowo odtłuszczone, kultury bakterii fermentacji mlekowej)
Obiad
Jarzynowa 250g (woda, wieprzowe żeberka ,fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, kapusta, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy), gulasz w sosie własnym 60g (mięso wieprzowe, sól , pieprz, cebula) , ryż paraboliczny 40g , ogórek kiszony 80g, kompot 200g(woda , herbata malinowa, miód) gruszka
Podwieczorek
Bułka maślana 30g z masłem ,jogurt pitny shake czekoladowy 120g, herbata 250g
Piątek 20 grudnia 2024 r
Śniadanie
Chleb razowy 30g z masłem 5g(śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki),polędwica sopocka 20g(mięso drobiowe 59%(w tym: filet z kurczaka 47%, pierś z indyka12%,(woda, skrobia modyfikowana, sól, karagen, stabilizatory: trifosforany, aromaty (zawierają: gluten i soję), maltodekstryna, ekstrakty z warzyw, substancja konserwująca azotyn sodu), sałata , ogórek świeży 20g. kakao 200g
Obiad
Fasolowa 250g(woda, żeberka wieprzowe, fasola, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, ziele angielskie). Makaron z serem i polewa jogurtowotruskawkową , kompot 200g(sok naturalny z jabłka),surówka z marchewki i jabłka 100g(marchew, jabłko, cukier), banan 80g
Podwieczorek
Bułka 30g (Mąka pszenna , woda, sól , środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy enzymy) z masłem10g(śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki),pasta z tuńczyka 20g ,ogórekkiszony .20g, herbata malinowa 200g(woda, miód, herbata malina)