Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 14 lipca 2025 r

Śniadanie

Chleb ziarnisty 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, siemię lniane, słonecznik, otręby żytnie) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), szynka wieprzowa 20g (szynka mięso, woda, sól, karagen, białko wieprzowe  regulatory kwasowości, substancja konserwująca), sałata 2g, pomidor 20g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).

Obiad
Kalafiorowa zabielana jogurtem 250g, (woda, ziemniaki, kalafior, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, żeberka wieprzowe, sól., śmietana 18%: śmietanka pasteryzowana (99%), skrobia modyfikowana kukurydziana, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego, kultury bakterii mlekowych. Składniki dodatkowe stanowią1%), makaron spaghetti po bolońsku 90g, kompot 200g (sok naturalny z jabłka), ogórek świeży w słupki.  

Podwieczorek
Ciasteczka mini zoo 70g, mus owocowy 90g, herbata zielona 200g (woda, cukier, herbata zielona), banan 80g.   

 

Wtorek 15 lipca 2025 r

Śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku 200g, (mleko 2% z laktozą, płatki kukurydziane, grys kukurydziany, nierafinowany cukier trzcinowy, sól, melasa cukru trzcinowego), bułka 30g) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), serek waniliowy (mleko pasteryzowane częściowo odtłuszczone, kultury bakterii fermentacji mlekowej), marchewka do chrupania 2g.

Obiad

Szczawiowa z jajkiem 250g (woda, żeberka wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, kasza jęczmienna, ziele angielskie), pulpety w sosie pomidorowym 50g, kasza jęczmienna 40g, sałatka z pomidora i ogórka kiszonego 100g, kompot 200g (mrożone owoce), arbuz.

Podwieczorek
Chałka 30g (mąka pszenna, jaja, margaryna, woda, cukier, drożdże, środek do przetwarzania mąki, emulgator, mąka sojowa, kwas askorbinowy) z masłem 5g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jogurt bakoma naturalny skyr 130g (mleko, mleko w proszku odtłuszczone, żywe kultury bakterii).

 

Środa 16 lipca 2025 r

Śniadanie
Chleb graham 30g (mąka pszenna, maka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże)  z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), jajecznica 30g,  szczypior 2g, kakao 200g (mleko z laktozą %, kakao, tłuszcz kakaowy 10-12%).  

Obiad

Zalewajka z kiełbasą 250g (woda, barszcz biały na zakwasie, ziemniaki, wieprzowe żeberka, jogurt naturalny, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz), gulasz wieprzowy po węgiersku z papryką 60g (łopatka wieprza, cebula, sól, pieprz), ryż paraboliczny 40g, surówka z sałaty lodowej z pomidorem i ogórkiem świezym z koprem 100g, kompot 200g (mrożone wiśnie).

Podwieczorek

Chleb pszenno-żytni 30g (mąka pszenna, maka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem 5g(śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), serek almette 20g (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól), ogórek świeży 20g, rzodkiewka 20g, herbata owocowa z cytryną 200g (woda, cukier, herbata expresowa), nektarynka.


  Czwartek 17 lipca 2025 r

Śniadanie
Bułka graham 30g (mąka pszenna, woda, sól, środek do przetwarzania mąki, emulgator E472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki) szynka wieprzowa 20g (szynka mięso,woda, sól, karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), pomidor 20g, ogórek kiszony, kakao 200g (mleko z laktozą 2%, tłuszcz kakaowy 10-12%).  

Obiad
Ogórkowa z makaronem drobnym 250g (woda, porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól, przyprawa natura, pietruszka zielona, koncentrat ogórkowy) ryba panierowana 50g, ziemniaki 80g, surówka z kapusty czerwonej 100g (kapusta czerwona, cebula, cukier, cytryna, olej, pieprz, marchew), kompot 200g (mrożone owoce).

Podwieczorek
Jogurt Bakuś 150g, wafle kukurydziane 20g, herbata owocowa 200g (woda, cukier, herbata), nektarynka Ufo 50g.

 

 

  Piątek 18 lipca 2025 r

Śniadanie
Chleb ziarnisty 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, płatki żytnie, owsiane, siemię lniane, słonecznik, otręby żytnie) z masłem 10g (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), serek milandia 20g, (szynka mięso, woda, sól, karagen, białko wieprzowe, regulatory kwasowości, substancja konserwująca), pomidor 20g, kakao 200g (mleko z laktozą 2%).

Obiad

Fasolowa 250g, (woda, ziemniaki, fasola, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, żeberka wieprzowe, sól), makaron z serem truskawkami i polewą jogurtową 100g, kompot 200g. 

Podwieczorek
Chleb 30g (mąka pszenna, maka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże) z masłem 10g, (śmietana, serwatka w proszku, emulgator, barwniki), kabanos 20g, ogórek świeży, herbata z cytryną 200g (woda, cukier, herbata czarna), jabłko.